Et mikrolån er lån på små beløp og ofte ikke mer enn kr 10 000.  Disse små lånene er ment som en mulighet for de som plutselig får økonomiske problemer. Dette kan være en litt større regning, som du ikke har penger til i et stramt budsjett. For mange er hverdagen tøff, med en økonomi hvor det ikke er plass til uforutsette utgifter. Kommer det en ekstra regning er det ikke alltid det er penger til å få denne betalt til tiden. Det er ikke noe koselig å skulle spørre venner og bekjente om å låne penger og da er et mikrolån en bra løsning på et kortvarig problem. Du kan få pengene utbetalt ganske raskt og du bestemmer selv hva de skal brukes til. Siden beløpene ikke er så store, vil det også være enkelt å betale tilbake.

Det er ikke alle som tilbyr mikrolån. Til gjengjeld kan du hos de fleste banker søke om forbrukslån fra kr 5000. Ønsker du å låne mindre enn dette, da blir det mikrolån. Det er viktig å huske på at renten på denne lånetypen kan være ganske høy og du må betale lånet tilbake på relativt kort tid, ofte i løpet av seks måneder. Noen långivere krever en rente på over 1000%, så det er viktig å se godt på de tilbud du mottar.

Krav som stilles til deg som søker om mikrolån

Det finnes som nevnt flere finansieringsselskaper som tilbyr mikrolån. Prosessen er den samme som med vanlige forbrukslån. Du sender inn søknaden din og denne vil gå gjennom en kredittvurdering. Selvsagt er ikke kravene til kredittscoren så strenge som når du søker om større lån, nettopp fordi det er relativt beskjedne beløp som lånes ut. De fleste långivere krever dog at du har fylt 20 år. I tillegg må du ha fast bopel i Norge og ikke ha noen betalingsanmerkninger. Det er også viktig at du har en fast inntekt, slik at de kan se at du har mulighet for å betale lånet tilbake.

Når søknaden din har blitt kredittvurdert, vil du motta et svar. Blir den godkjent, kan du ha pengene på kontoen din ganske raskt. Du må godkjenne lånevilkårene og dette skjer som oftest med din BankID. Da er banken sikker på at du er rett person og samtidig er du selv sikker på at ingen andre kan ta opp gjeld i ditt navn.